SAY
WHAAT?

Vi har intervjuat flera av våra medlemmar för att du ska kunna på en inblick i vilka vi är på Norrort och vad de som tränar här tycker om… ja, både boxen och gänget i den.

Du kanske funderar på vad vår box är för ställe eller allmänt är nyfiken på vad det är för personer som tränar CrossFit. Läs då här nedan. Du kan även hitta fler på vårt instagramkonto. Leta då upp inlägg med texten ”vem är du som…”.

DET ÄR VI SOM TRÄNAR
PÅ NORRORT

Jag är en 39 årig trebarnsmamma som försöker få ihop livet med allt vad det innebär. Jobbar med marknadsföring på ett stort bolag. Mitt största intresse är att träna, men jag gillar också att åka skidor, att läsa och klättra.

NÄR OCH HUR BÖRJADE DU HOS OSS?
Jag har tränat CrossFit i fyra år nu. Jag hade känt på mig att den här träningsformen skulle passa mig väldigt bra, men var lite seg och väldigt mycket för feg för att testa. Första gången jag kom till boxen så höll jag Kjersti (en annan medlem) i handen och det var skönt, för jag var riktigt nervös! Men det släppte snabbt, redan efter andra träningspasset var jag såld.

TRÄNINGSBAKGRUND INNAN DU BÖRJADE MED CROSSFIT
Under större delen av livet har jag tränat på Sats, men där var träningen ganska sporadisk och helt undan plan. Jag var mitt uppe i småbarnsåren och hade svårt att motivera mig själv. När jag kom till CrossFit Norrort så ändrades allt det – idag planerar jag veckan efter träningen.

När jag var föräldraledig med mitt tredje barn under pandemin så var boxen i princip den enda sociala inrättningen som var öppen. Är övertygad om att träningen och hänget där räddade den föräldraledigheten och min mentala hälsa det året.

HAR DU NÅGOT/NÅGRA TRÄNINGSMÅL?
Mitt främsta mål med träningen just nu är att må bra. Vi är fortfarande och harvar i småbarnsåren och mitt bästa sätt att få en paus är att åka till boxen. Jag älskar att komma hit, träna ett grisigt pass och hänga med de andra medlemmarna.

Jag heter Rahel och har bott i Sollentuna hela mitt vuxna liv. Till vardags konsultar jag inom IT och när jag inte jobbar har jag många hobbies och intressen. Jag trivs med att ha lite för mycket på min agenda då jag ser pusslandet och planerandet som en kul utmaning.

NÄR OCH HUR BÖRJADE JAG HOS OSS?
Jag har tränar CrossFit i ca 5 år.

Att träna på gym har jag alltid tyckt varit enformigt och jag kände inte till något bättre alternativ nära hemmet tills jag av en slump fick tipset av en vän att se dokumentären om Rick Froning och efter några minuters letande hittade jag CrossFit Norrort, som faktiskt bara låg 1 km hemifrån.

CrossFit passar mig utmärkt då man aldrig vet vad för träning man ställs inför tills man är på plats i boxen. Jag ser utmaningen inte bara i att genomföra passet utan även att planera hur man ska göra övningarna och även övergångarna mellan dessa. Varje pass blir som en miniutmaning där man har en chans på sig att tänka ut rätt taktik. Imorgon ställs man inför nåt nytt oväntat och roligt pass.

HUR KÄNDES DITT FÖRSTA MÖTE MED VÅR BOX?
Första gången ville jag bara se hur det var och inte träna. Jag blev direkt välkomnad och visad runt. Det kändes att jag hittat rätt.

DIN TRÄNINGSBAKGRUND ÅRET INNAN DU BÖRJADE MED CROSSFIT
Jag tränade på gym.

HAR DU NÅGOT/NÅGRA TRÄNINGSMÅL?
Träningen är en del av min vardag och den ska vara rolig och få mig att koppla bort allt annat under den timmen. Målet är att få en balans mot stillasittande arbete och att jag är skadefri och frisk.

Trebarnsmamma, gift och arbetar som jurist. Träning har alltid varit en del av mitt liv, stod i skidbacken när jag var 4 år och startade med organiserad ungdomsträning vid 5 års ålder. Har prövat på det mesta. Som äldre vuxen har träningen fokuserats på löpning av alla slag, landsvägscykling och styrketräning, där CF är en perfekt träningsform med dess variation av träning. Att få variation varje gång är ju helt fantastiskt!

NÄR BÖRJADE DU TRÄNA HOS OSS?
Efter att ha prövat i en mini-box hos Balance i ca 6 månader, att Balance bytte ägare, och en flytt från Solna till Upplands Väsby, kände jag att jag ville pröva en renodlad CF-box. Den skulle ligga nära min bostad, vara liten och familjär. CFN uppfyllde alla kriterier så i mellandagarna 2018 körde jag mitt första pass här. Sen var jag fast.

HUR KÄNDES DITT FÖRSTA MÖTE MED VÅR BOX?
Jag hade bestämt mig för att åka och prata med ägarna för att känna efter först. Jag trodde att jag bokat ett möte med Maria, men träffade Amandus och Ebba i BabyBjörn på magen. Jag fattade direkt att det handla om genuint intresse för boxen och träning och att man drev boxen med hjälp av medlemmarna. Det handlar om en livsstil med träning och den delas gemensamt på flera plan. Jag kände mig hemma direkt.

DIN TRÄNINGSBAKGRUND INNAN DU BÖRJADE MED CROSSFIT
Jag tränade på två gym innan, där ett av gymmen (Balance) hade en satelitmini-box från CF Telefonplan. Jag tränade CF flera gånger i veckan i strax över ett halvår.

HAR DU NÅGOT/NÅGRA MÅL MED DIN TRÄNING?
Jag är mest intresserad av att bygga upp styrka i kroppen. Konditionsträningen gör jag för att jag måste men om jag fick välja skulle jag bara jobba med styrka, främst lyft och riggen. Jag har slutat med tävlingar, det gjorde jag jättemycket som ung. Jag kan delta i olika tävlingsliknande moment för att göra något tillsammans, men inget jag längtar efter. Så mål med träningen är att hålla kroppen hel, stark och tillförlitlig.

Ett annat ”mål” med träningen är att kunna äta god mat ofta. Jag älskar att äta god mat (ej gourmet utan ”enkel” smakrik mat).

Jag är 28 år och har tränat på Norrort i ganska precis 3 år nu. Jobbar som säljare och privat så är jag 4-barnspappa så det är ständigt full rulle med andra ord.

HUR SER DIN TRÄNINGSBAKGRUND UT?
Träning har alltid vart en stor del av mitt liv. Till en början höll jag på med brottning i ca 10 år därefter blev det som för de flesta andra klassisk gymträning där jag inte hade så stor koll på läget utanför bänkpressen och bicepscurlsen. Efter ett antal års träning på gym gjorde jag en del tävlingar inom kroppsbyggning där jag kan skryta lite med ett SM-brons som junior. Efter säkert 2 års tjatande från vänner om att jag verkligen borde pröva på CrossFit så bestämde jag mig för att åka till norrort och testa. Jag hade väldigt låga förväntningar på att det skulle vara något för mig men jag hade ju ändå lovat att jag skulle testa. Ack så fel jag hade!

Jag blev ganska snabbt totalt såld och medlem i CrossFit-sekten. Det som fick mig att fastna var den otroligt fina sammanhållningen som finns på Norrort, där alla känner alla och alla pratar med alla. Som natt och dag från ett vanligt gym där de flesta drar på sig lurarna och sätter på tunnelseendet.

HUR SER TRÄNINGEN UT IDAG?
Jag tränar oftast 5 mornar i veckan och det har idag blivit en lika självklar del för mig som att äta och dricka. Det absolut bästa med passen är att vi idag är ett helt fantastiskt gäng som uppskattar att sitta och prata om livet före/efter träning lika mycket som vi uppskattar att träna med varandra, det har verkligen blivit som en andra familj för mig som jag verkligen uppskattar att spendera min tid med. Speciellt som livssituationen ser ut så kryllar det inte av lediga stunder att spendera med vänner som när man var yngre, därför uppskattar jag det enormt att kunna kombinera umgänge med världens roligaste träningsform.

HAR DU NÅGOT/NÅGRA TRÄNINGSMÅL?
Mitt framtida mål med crossfiten är att fortsätta tycka att det är kul och vilja hålla igång av den anledningen, inte för att det är ett måste, samt att genomföra ett par tävlingar per år.

En före detta flygtekniker, pilot och flyginstruktör som slutade flyga 2013. Nu 35 år gammal hjälper jag till att driva familjeföretaget och trivs fantastiskt, inte minst med att jobba kontorstider. Som kuriosa så är jag elittränare i bowling och arbetar internationellt med detta.

Viktigast av allt så är jag pappa till världens bästa Molly, 5 år. Hon förgyller min tillvaro varannan vecka.

NÄR BÖRJADE DU TRÄNA HOS OSS?
Inne på min 7:e vecka nu så jag är nybörjare på riktigt. Jag har sneglat länge på att prova på men när min viktnedgång började stagnera så bestämde jag mig för att prova något nytt och då kändes detta rätt. En bra kombination av allt.

HUR KÄNDES DITT FÖRSTA MÖTE MED VÅR BOX?
Det var en kombination av ångest och förväntningar, men framförallt kände man sig välkommen på riktigt här. Inte bara av coacherna utan även av alla medlemmar. Och ja, ångesten finns fortfarande kvar, förväntningarna likaså. Jag kände mig dock precis lika välkommen imorse på mitt 37:e pass som jag gjorde på mitt första.

DIN TRÄNINGSBAKGRUND ÅRET INNAN DU BÖRJADE MED CROSSFIT
Jag var stammis på SATS innan, tränat med PT och trivts väldigt bra. Samtidigt kände jag själv att det varit svårt att utvecklas och få struktur i träningen. Jag är fortsatt medlem på SATS men märker att jag oftare och oftare går till CFN. Inte för att det är dåligt på SATS i Viggbyholm utan för att CFN erbjuder något helt annat, det är galet roligt och alla är sjukt trevliga.

HAR DU NÅGOT/NÅGRA MÅL MED TRÄNINGEN?
Just nu är det väldigt mycket fokus på mitt handstående, jag vill klara minuten fristående och någonstans har jag en dröm om att klara fristående handstand pushups. Annars mer kortsiktigt (hoppas jag) är att lära mig de förbaskade Double Unders…

Självklart vill jag fortsätta gå ner i vikt och bli starkare men det inser jag kommer komma som en del i processen.

De flesta känner till mig som en av de coachande Mariorna i boxen. Jag är en snart 47 år gammal skåning (det börjar bli många födelsedagsburpees…) som bott i Sollentuna i halva mitt liv. Jag är gift med Jens (han den långe ni brukar se i boxen) och har tre döttrar, varav två bor med Myran och Kjersti (också medlemmar i boxen) varannan vecka – ja, vi är familjen annorlunda.

Ni tror kanske att jag jobbar full tid med träning och Crossfit, men jag har faktiskt ett vanligt jobb också. Jag är Nordisk marknadschef på ett mjukvaruföretag.

NÄR OCH HUR BÖRJADE DU HOS OSS?
Jag har tränat CrossFit sen hösten 2012 då min man hade tjatat och tjatat på mig för att jag skulle testa. Min yngsta dotter Astrid var då ca 10 mån och jag hade smygtränat mig ”i form” och kände att jag nu vågade prova på detta.

HUR KÄNDES DITT FÖRSTA MÖTE MED BOXEN?
Första passet var Fran” och jag kommer inte ens ihåg hur det slutade den där kvällen, förutom att jag (när träningsvärken lagt sig) kände att jag måste dit igen. Alla var så hjälpsamma och peppande och coachen gav mig övningar som jag klarade av. Jag blev kär i gemenskapen!

DIN TRÄNINGSBAKGRUND INNAN DU BÖRJADE MED CROSSFIT
Jag födde ju barn i början av det året och tränade mest Pilates och lite styrketräning. Sprang lite gjorde jag nog också. Minns att jag inte ens kunde lyfta upp mina knän när jag hängde i räcket den första tiden, så svaga var mina magmuskler.

HAR DU NÅGOT/NÅGRA MÅL MED TRÄNINGEN?
Jag har ju tränat Crossfit i åtta år nu och under den tiden har mina mål ändrat sig. 2015 och däromkring var jag väldigt målinriktad för tävlingar och tränade därefter.
Med tiden har det intresset svalnat och nu handlar det om att ha kul och lära sig nya saker/bli bättre i olika övningar. Men främst är det ju så himla kul att utmana sig själv!

37 år gammal tvåbarnspappa i första hand, därefter CrossFit-entusiast och i arbetslivet, fastighetsförvaltare. Ett arbete som är krävande men väldigt givande och liksom att vara pappa till de två små krabater som ofta kan ses med mig i boxen.

HUR HAR DIN CROSSFIT-RESA SETT UT SO FAR?
Jag har tränat CrossFit av och på i många år. Var med på Norrort innan de bytte lokal (i år är det fem 5 år sen CFN bytte lokal) och blev första gången ditlurad av en dåvarande coach, som även jobbade på annan  träningsanläggning där jag tränade. Detta kommer jag ihåg mycket väl. Han bad mig testa 7 min max burpees, och jag tänkte ” Vad fan är detta för övning?” Lik förbaskat antog jag utmaningen efter en snabb genomgång och det gav mersmak. Nästa tillfälle jag träffade honom frågade jag om fler övningar varpå han bad mig testa på Crossfit på riktigt där han coachade. Sagt och gjort begav jag mig dit och mitt första pass var såklart ”Fran” (en så kallad benchmark inom CrossFit). Aldrig utmanat min kondition på det sättet och mådde skit efteråt på grund av min usla kondis.

Men det var något speciellt med att pressa sig själv, att heja på andra och bli hejad på. Att få den genomgång som behövdes för att genomföra passet och eventuellt skala de övningar om jag inte kunde utföra de.

I början var det roligt att utmana sig själv, att ta sig an de svåra övningarna och bemästra dem. Sakta men säkert växte min fascination för olympiska lyft fram. Via Crossfiten kom jag i kontakt med tyngdlyftning.

Efter ett år i boxen började familje- och arbetslivet kräva fokus, vilket ledde till ett avbrott från Norrort men jag fortsatte att träna lokalt på Friskis. Ensam, utan pepp och utan de klassiskt utformade crossfitpassen. Märkte ganska snabbt att mitt välmående inte var på topp på grund av bristande träning. Orkade inte alla gånger ta mig till gymmet och väl på plats blev det fuskande av olika slag för att slippa vissa övningar. Blev då väldigt mycket fokus på olympiska lyft där jag även en viss tidpunkt sökte mig till en tyngdlyftarklubb.

För ca två år sedan hittade jag tillbaka till Crossfit och Norrort och initialt var det tufft. Andra coacher och ägarskap, medlemmar som jag både tidigare tränat med men även nya.

VARFÖR TRÄNAR DU CROSSFIT?
För mig själv, för att jag mår bra av just denna träningsform. I och med mitt välmående, fysiskt som psykiskt, kan jag ta mig an att vara den bästa pappan till de bästa barnen jag förmår att vara. Jag kan leda i arbetet och ställas inför svåra beslut som annars kan vara dränerande. Sist men inte minst tränar jag för att ständigt förbättras vare sig det är utveckling i liten eller stor skala. Jag personligen vill alltid utvecklas och omringa mig själv av andra människor/atleter som likt mig strävar efter att bli bättre. Det är en fantastisk motivator och fantastiskt att se hur alla på boxen hjälper varandra att utvecklas. Det finns så mycket driv, ambition och gemenskap bland alla medlemmar och coacher som gör det väldigt enkelt att utvecklas. Jag får mycket inspiration av er alla på boxen och hoppas kunna sprida lite inspiration jag med. Tackar allra ödmjukast för skratt, pepp, gemenskap, tips, den tävlingsanda och familjära känsla som ni bidrar med.

NÅGRA ORD TILL DIG SOM INTE TESTAT ÄN
Crossfit är fantastiskt på det sättet att jag inte behöver tänka på vad som ska göras. Det som står på tavlan är det jag ska fokusera på för tillfället, svettas och prestera. Tillsammans med alla andra som vill pressa sig själva, som vill utvecklas, tar jag mig igenom träningen och känner en tillfredsställelse utan dess like.

Observera att jag i mina unga dagar aldrig tränat mer än det som bjöds på under idrottslektionerna. Först vid 18 – 19 års ålder fann jag det ”klassiska gymmet” och tränade som alla andra – biceps och bänkpress. Vill att du som läser förstår att jag inte haft några som helst förutsättningar som varit gynnande innan jag började med crossfit, bara vilja och ambition.

Jag jobbar i skola (mellanstadiet) samt är en av ägarna och coacherna här på Norrort. Familjen består av vår dotter Ebba på 2.5 år och sambon Maria (som jag träffade via CrossFiten och boxen) och vi bor i radhus här i Sollentuna.

Jag har hela mitt liv (är 27 år) varit väldigt aktiv och gillat att röra på mig och utöver CF är att cykla något jag verkligen tycker om. Det blev till och med en debut på Vätternrundan förra året. Utöver själva träningen i boxen tycker jag verkligen om det goda kaffet och surret med alla människor jag har lärt och lär känna här.

NÄR OCH HUR BÖRJADE DU HOS OSS?
Jag har tränat CF i ca 7 år nu och satte min fot i den här boxen första gången tack vare att en kompis tränade här.

HUR KÄNDES DITT FÖRSTA MÖTE MED BOXEN?
Boxen såg väldigt annorlunda ut då mot hur den är nu. Den låg i andra lokaler som var betydligt mindre. Det var även ett annat upplägg både gällande pass och open gym. Mitt första träningstillfälle var likt för de flesta andra på en gruppklass och helt ärligt hade jag redan bestämt mig för att fortsätta köra för jag hade signat upp på medlemskap innan jag kom hit första gången.

DIN TRÄNINGSBAKGRUND ÅRET INNAN DU BÖRJADE MED CROSSFIT
Kort innan jag testade på CF tränade jag hockey på hög nivå och gymmade. Jag var trött på traditionell gymträning och ville träna någonting mer likt hockeyfysen med dess individuella träning med laganda och hittade då CrossFit. Jag hade hunnit köra lite sporadiskt, både på gym och i annan box, innan jag testade på här på Norrort.

HAR DU NÅGOT/NÅGRA MÅL MED TRÄNINGEN?
När jag började var mitt mål att tävla. Jag ville ha ett kompliment till den tävlingsidrott jag kom ifrån med hockeyn. Nu tränar jag för att vara en bättre människa i mitt ”vanliga liv”. Utan träningen blir jag väldigt otrevlig och omotiverad som person. Tävlandet finns fortfarande där men varken tränandet eller tävlandet tar längre lika stor planerad plats i mitt liv, det sker när det funkar med resten av familjen och livet helt enkelt.

Jag är 20 år gammal. Jag växte upp i Nynäshamn och har bott där hela mitt liv tills för ett år sen då jag flyttade hit till Sollentuna. Efter studenten har det blivit sabbatsår och jobb som butikssäljare, medans min fritid alltid spenderats med mina vänner, min familj samt till att träna.

NÄR OCH HUR BÖRJADE DU HOS OSS?
Jag har tränat CrossFit i 1 år och 4 månader. När jag provade den här träningsformen första gången var det genom mitt handbollslag då vi fick testa ett CF-pass tillsammans. Från den dagen då handbollen las på hyllan och gymmet blev min träningsmiljö har alltid tanken på att träna Crossfit istället för att gymma varit lockande. Just för att det kändes som att jag skulle få ut mer av själva träningen (genom att bli starkare på många fler sätt) än att bara köra enformig styrketräning som det lätt blev för mig på gymmet. När jag sedan flyttade närmare stan så kollade jag upp en box som låg nära där jag bodde och då blev det Norrort.

HUR KÄNDES DITT FÖRSTA MÖTE MED VÅR BOX?
Mitt första besök här kändes rätt – det var så tydligt att detta var den träningsform jag vill veta mer om och utvecklas i. I och med att jag kände mig väldigt välkomnad av alla i boxen så gjorde det också att jag blev motiverad att fortsätta träna här. Trots min träningsbakgrund hade jag saker jag behövde jobba på, de har vi alla. I mitt fall var det min core-muskulelatur som behövde en del jobb för att jag inte ”hittade den”, vilket också är otroligt vanligt. Jag fick problem med smärtor i min rygg, på nivåer som både stökade till träningen och livet utanför. Det gjorde att jag undvek att träna. jag trodde att jag inte kunde köra pass och att ryggen behövde vilan. Dock fick jag bevisat motsatsen för mig av coacherna på Norrort. Jag vill passa på att tacka för allt ert stöd ni gav mig under min skada. Det fanns verkligen perioder jag inte alls kände mig motiverad till att träna eller ha tålamod med att kämpa. Men varje gång jag kom till boxen så blev jag påmind av er om att jag kunde träna på andra sätt och det hjälpte verkligen mycket. Det kändes som att ni brydde er om mig och att jag skulle få ut så mycket som möjligt av träningen även med en skada, vilket kändes otroligt personligt och bra. Nu är ryggen prima igen och jag har betydligt bättre kroppskontroll, vilket gör att jag kan använda mig av rätt muskler i övningarna.

DIN TRÄNINGSBAKGRUND INNAN DU BÖRJADE MED CROSSFIT
Jag har som sagt spelat handboll tidigare, i sju år. Efter det blev det gymmande.

HAR DU NÅGOT/NÅGRA MÅL MED DIN TRÄNING?
Mina mål inom träningen är att bli starkare, rörligare och att kunna känna mig ”säker” i de flesta övningarna. Vill helt enkelt bli mer allsidigt vältränad.

MER ÄN BARA TRÄNING
Mitt självförtroende gällande just träning tidigare i livet har inte varit det bästa av olika anledningar. Detta har ändrats så otroligt mycket efter jag började träna hos er. Jag tror att det bland annat beror på att jag alltid har känt mig välkomnad av alla i boxen och fått bra pepp varje pass jag gått på. Träning för mig har gått från ångestladdat till att jag tror på mig själv och att jag faktiskt KAN göra det som jag aldrig trodde att jag nånsin skulle kunna. Vi alla har dagar som känns extra jobbiga, speciellt i perioder, men känslan har för mig ändrats så fort jag har besökt boxen. Ni har helt enkelt hjälpt mig att må bättre i mig själv på olika sätt och det vill jag att ni ska veta och tacka för.
Ni gör ett fantastiskt jobb och man märker tydligt att detta sprider sig genom hela boxen.

Jag är en 48 årig (stark som en 20 åring enligt min pulsklocka) trebarnspappa som älskar utförsåkning, golf, båtliv och Crossfit. Jag tränar bland annat för att kunna utmana barnen så länge som möjligt i alla möjliga och omöjliga sporter (barnen är 18, 16 och 10). Jag förlorar sen länge i löpning men vinner fortfarande i marklyft. Utöver ovan nämnt vill jag bli starkare, snabbare och bättre. Både för att jag vill se om det fortfarande är möjligt men också för att det ger mig mer energi. Jag mår bättre rent generellt och jag presterar bättre på jobbet när jag tränar bra. Sedan vill jag ju bygga en bra grund att bli gammal och stark på.

NÄR OCH HUR KOM DET SIG ATT DU BÖRJADE MED CROSSFIT?
Jag har tränat CF sedan hösten 2014. Då hade jag börjat komma igång med träningen efter småbarnsåren. Jag cyklade mountainbike och kompletterade med klassisk ensamträning på SATS när jag mötte en kille på SATS som precis sett The Games (den största CF-tävlingen i världen) och pratade om Amanda (Fränden). Jag kollade upp det och upptäckte för första gången vad Crossfit var, gillade konceptet och bestämde mig för att testa.

HUR KÄNDES DITT FÖRSTA MÖTE MED VÅR BOX?
Till skillnad från “vanliga” gym där man är helt anonym och alla fokuserar på sig själva så var känslan på Crossfit Norrort raka motsatsen – alla var välkomnande, vänliga och intresserade. Det fanns en genuin vilja att man skulle trivas och utvecklas på sitt sätt genom tips och råd på saker man kunde göra bättre eller
annorlunda, allt i syfte att bli starkare och inte göra fel så man skadar sig.

DIN TRÄNINGSBAKGRUND ÅRET INNAN DU BÖRJADE MED CROSSFIT
Jag körde klassisk gymträning på SATS och kanske tio PT pass och även lite gruppträning – typ Bodypump, men ingenting var lika kul som Crossfit skulle visa sig vara.

VAD ÄR DET BÄSTA MED DEN HÄR BOXEN?
Det bästa med Crossfit Norrort är träningskompisarna, coacherna och stämningen. Det finns alltid någon att fråga om råd, som peppar eller att bara snacka skit med. Det är den samhörigheten som gör att man vill gå dit fem gånger i veckan och köra slut på sig och utmana sig att bli bättre.

Jag är 36 år och driver en frisör-och skönhetssalong här i Sollentuna, där jag även bor.
Jag har 4 barn, 3 katter och en hundvalp. Fritiden spenderar jag helst med familjen och att då hittar vi på saker som vi alla kan göra tillsammans som att cykla, åka skidor, vara i naturen med mera.

NÄR OCH HUR BÖRJADE DU HOS OSS?
Jag tror att jag har tränat CrossFit i 4 års tid. Det var min man Per som föst testade hos er och sen kom han hem och sa att han trodde det skulle passa mig. Gång nummer två tränade vi tillsammans och sen var jag fast.

HUR KÄNDES DITT FÖRSTA MÖTE MED VÅR BOX?
Jag kände mig välkommen första gången och trivdes med det mer familjära som boxen erbjuder. Jag fick också tydliga och bra instruktioner om hur jag kunde skala olika övningar och jag kände mig sedd i min träning.

DIN TRÄNINGSBAKGRUND ÅRET INNAN DU BÖRJADE MED CROSSFIT
Jag hade bara tränat sporadiskt på gym tidigare men tog aldrig riktigt ut mig och var väldigt trött på det..
Trivdes inte heller med de stora klasserna som var på andra ställen.

HAR DU NÅGOT/NÅGRA MÅL MED TRÄNINGEN?
Mitt mål är att bli allmänt starkare för att klara av mitt jobb och få mer energi till att vara en glad mamma. Sen har jag väl alltid som mål att våga lyfta tyngre för det tycker jag fortfarande är lite läskigt.

42 år ung tvåbarnsmamma. Jag älskar träning och rörelse i (nästan) alla former. Jag gör det för att må bra, och för att mata min tävlingsinstinkt. Jag arbetar som projektcontroller på ett stort nordiskt försäkringsbolag. Där har jag också äran att vara Hälsoinspiratör. En hälsoinspiratör inspirerar sina kollegor till ett hälsosammare liv. För mig är det framförallt viktigt att förmedla glädjen och gemenskapen med träning. I och med det får jag detsamma tillbaka.

NÄR OCH HUR BÖRJADE DU HOS OSS?
På jobbet har vi ett fullutrustat gym med friskvårdsleverantörer som håller oss med till exempel PT´s och instruktörer. För ett par-tre år sedan klev @physiolollo in i salen som instruktör och körde CrossFit-inspirerade pass med oss. Jag hade innan dess misstänkt att detta var någonting för mig, och hon övertygade mig totalt. Jag och ett gäng kollegor har sedan dess skapat en egen ”sekt” och hemmabox. Att testa CFN har legat i bakhuvudet länge. Jag provade faktiskt ett pass för flera år sedan, men eftersom jobbgymmet har haft samma fördelar som en box så blev det aldrig något medlemskap. Tills nu, i och med coronapandemin och hemmakontor. Valet stod mellan ett par lokala boxar, men känslan av hemmaboxen fanns här på CFN. Och nu är jag här, sedan 2 veckor och 7 pass tillbaka.

HUR KÄNDES DITT FÖRSTA MÖTE MED VÅR BOX?
Det kändes hemma och välbekant på en gång. Alla är avslappnade, snälla och trevliga. Man köttar på OCH peppar varandra på passen! Dagen efter första (och 2a, 3e, 4e, 5e och 6e) gången däremot….AJ! Fast det gör mig egentligen bara lycklig!

VARFÖR TRÄNAR DU CROSSFIT?
Senaste 2 åren har bestått av träning som förbereder för OCR (Obstacle Course Race) – CrossFit, löpning, greppstyrka och hinderteknik. Mitt mål med den träningen är att klara av alla hinder på ett OCR lopp. Jag är nästan där men jag behöver ännu mer arm- och greppstyrka för förmågan att klara av en rigg med varierade grepp.

VÄLKOMMEN

Kuskvägen 2
vid Häggviks handelsplats i Sollentuna

För besök kolla vårt schema. Du är varmt välkommen förbi de tider det är gruppklasser.
Övriga tider nås vi enkelt på telefon.

© CrossFit Norrort | Hemsida av DesignAd Stockholm