SÄTT GRUNDEN
FÖR LVET

CROSSFIT FÖR BARN

Barn behöver lära sig att det är roligt att röra på sig för att ges bra förutsättningar för ett hälsosamt liv. Regelbunden fysisk aktivitet är viktig för barns hälsa här och nu men även för att skapa bra vanor och bättre hälsa för resten av livet.

Fysisk aktivitet har otaliga positiva effekter på barns hälsa. Det ökar deras välbefinnandet, ger bättre kondition och styrka, minskar risken för sjukdomar, ger ökat immunförsvar, ger bättre sömn samt minskar risken för övervikt.

Motorisk träning underlättar och påverkar den kognitiva utvecklingen som i sin tur har betydelse för inlärningen. Genom att låta barnen röra på sig mera kan vi påverka deras motorik, koncentration och skolprestationer. Motorisk kompetens är viktig för självkänslan och självbilden. En god sådan ger oftare positiva upplevelser och erfarenheter av lek och rörelse. Positiva erfarenheter stärker självkänslan, som är en grund för lärandet, som i sin tur kan vara är stressreducerande. Barn som har en god förmåga att hantera stress är ofta barn som accepterar sig själv som de är och som har en positiv självbild.

Fysisk aktivitet skapar alltså möjligheter till glädje och positivt socialt samspel utöver att ge bättre fysisk hälsa.

SUMMER CAMP

Vecka 27 kör vi måndag-fredag kl 9 – 15.

Vi har 20 platser för kids i åldern 6-10 år (födda 2018-2014).

Priset per barn är 2350 kr och då ingår en T-shirt, vattenflaska, gympapåse samt mellis varje dag.

Barnen behöver ha med sig lunch i form av mat varje dag. Inte kakor, chips, godis och liknande.

Aktiviteterna kommer att ske både i vår träningsanläggning samt i närområde så utomhuskläder om vädret anser att det behövs är bra att packa ner. Olika skor för utom- och inomhusbruk behövs inte. För oss är det ok att ha samma.

Det krävs absolut inga förkunskaper för att vara med på detta läger. Coacherna Amandus (även ägare av boxen) och Samuel kommer se till att alla barn får den nivå som de behöver och klarar av för dagen och för att det ska bli kul!

Anmälan görs via formuläret nedan och är bindande.

NORRORT KIDS

WE ARE STRONG

MÅLSÄTTNING

Barnen ska vilja komma till oss och träna av egen vilja, utan påtryckningar.

UTRUSTNING

Vattenflaska samt kläder för utom- och inomhusbruk. Det behöver inte vara olika skor.

PRIS

2 000 kr per termin.

ANMÄLAN

Görs via formulär nedan och är bindande.

TIDER

Lör 11.30 – 12.30 (6 – 9 år)
Lör 12.30 – 13.30 (10 – 13 år)

KRAV

Vi visar varandra respekt, kommer i tid samt använder vårdat språk.

Målet är att bygga styrka och kondition samtidigt som vi försöker bibehålla den rörlighet vi fötts med. Det är betydligt lättare att bibehålla det som redan finns där än att försöka komma tillbaka efter 30 år vid ett skrivbord eller fysiskt krävande jobb med förslitningsskador så därför ser vi att det är viktigt att få barnen att tycka om rörelse, tycka om att låta kroppen utföra moment som sträcker ut, böjer, stärker och utmanar för att på så sätt bygga både en fysiskt men även psykiskt stark bas som ska ge en bra plattform för alla deras år framåt.

På kids-passen får barnen dels jobba med sin rörlighet men även lära sig kroppskontroll, ta direktiv från annan vuxen än föräldrarna och framförallt lära sig vikten av samarbete, tillhörighet och lagkänsla. Ingen är bäst på allt men alla är bra på mycket och det tycker jag är viktigt att man ska få lära sig. Det jobbas dessutom lika hårt med på kidsens träning som på de vuxnas.

Norrort Kids är träning för barn från de år de fyller sex år till och med det år de fyller tretton. Du som förälder behöver inte träna hos oss för att ditt barn ska kunna anmäla sig men självklart vore det väl roligt om ni kunde prata om träningen hemma vid köksbordet och jämföra vad för roligt ni fått testa på på era olika träningstillfällen. Så varför inte testa på du också?!

Barnen tränas för att öka sin General Physical Prepeardness (GPP), vilket betyder att de kommer att få lära sig nya rörelser samt leka och arbeta med sina kompisar. Träningarna kommer vara konstant varierande likt de vuxna atleternas träning. Det finns såklart en viss skillnad mellan de olika åldersgrupperna då jag i den äldre har ett större fokus på att förbereda och lära ut övningar liknande det som körs på vuxenpassen, dock med en viss skalning och anpassning efter kroppens utvecklingsnivå hos ett barn/tonåring.

Det är inget krav men vi har generellt sett att barnen ger mer fokus för coachen och de uppgifter som ska utföras när föräldrar inte hänger ute på träningsytan och tittar på vad som hittas på. Vill man som förälder vara kvar i lokalen ser vi helst att ni sitter i vår receptionsdel vid caféborden eller tränar på egen hand. Vill du som förälder träna under tiden ditt/dina barn kör CrossFit Kids går detta bra mot att du antingen betalar engångspass (180 kr) de gånger du önskar träna alternativt löser hela terminen (ca 18-20 tillfällen) för 1000 kr. Önskas det sista alternativet kan du beställa det genom att skriva det i meddelandefältet i formuläret nedan.

Hälsningar, Coach Dylan Wiech och Amandus Leskinen

AnmÄLAN TILL NORRORT KIDS


ANMÄLAN TILL NORRORT KIDS


PÄRONEN KAN OCKSÅ

Du som förälder är självklart också varmt välkommen att träna hos oss. I den här träningsformen krävs absolut inga förkunskaper eller träningserfarenheter sen tidigare. Det är alltid en bra idé att röra på sig – för din egna skull, för dina barn och sen även dina barnbarns.

Vi erbjuder både möjligheten till att gå introkurs tillsammans med andra nybörjare inom CrossFit samt möjlighet till två gratispass på våra ordinarie klasser. Du väljer själv vad som passar dig bäst. Vill du inte gå själv kan du ju alltid lura med någon av dina barns kompisars förälder.

VÄLKOMMEN

Kuskvägen 2
vid Häggviks handelsplats i Sollentuna

För besök kolla vårt schema. Du är varmt välkommen förbi de tider det är gruppklasser.
Övriga tider nås vi enkelt på telefon.

© CrossFit Norrort | Hemsida av DesignAd Stockholm

© CrossFit Norrort | Hemsida av DesignAd Stockholm